Belangrijk om te weten... als je onze materialen gaat kopen!

Als je ons materialen koopt dan ga je automatisch akkoord met onze algemene voorwaarden, de extra informatie die op deze pagina staat vermeld en heb je de diverse aanvullende informatie op de pagina 'Tips/handige weetjes' gelezen zodat je goed op de hoogte bent voor aankoop.

Wij verkopen twee soorten latex.

 • Latex vanaf de rol, strekkende meter, gemaakt door machines in de fabriek

 • Latex dat wij zelf met de hand maken

Latex en datex aan de rol van de fabriek:

 • Varieert in breedte ± 92/120 cm. Datex ± 135 cm.

 • Dikte varieert van 0.25 mm tot 1.05 mm.

 • Ook in de lap kan soms de dikte iets varieren, een fabrikant kan nooit garanties geven op de exacte dikte, dus wij ook niet. Dat geldt ook voor kleine onregelmatigheden of vouwtjes in een lap.

 • Maximale lengte is 10 meter aan één stuk. 

 • Het latex wordt door machines gemaakt.

 • De kleur kan altijd afwijken per batch. Dat kan per dikte maar ook in dezelfde dikte en strookjes! Bestel dus altijd voldoende latex voor jouw project zodat je geen kleurverschil hebt in een kledingstuk.

 • Wit latex is nooit wit, altijd off-white/creme. Wit latex is extreem gevoelig voor contact met andere materialen/producten. Er kunnen vanuit de fabriek lichte strepen/vlekken op de achterkant zitten door het productieproces.

 • Sommige kleuren zijn enigszins transparant, dat komt door het pigment, zoals neon, metallics en pearlsheen. Maar ook bij sommige lichte kleuren komt dat voor.

 • Na het wassen kan al het latex (van de rol of handgemaakt) aan elkaar 'plakken'; dat voorkom je door het in te smeren met siliconen (waterbasis) of talkpoeder. 

Exclusief handgemaakt latex:

Ben jij zwart en rood een beetje zat? Ben je op naar iets nieuws, iets want andere nog niet hebben? Dan zit je hier goed! We hebben super gaaf, mooi, prachtig, bijzonder en apart latex in het assortiment. Latex met een printje of latex met relief en structuur.  We hebben wat samples aan diverse klanten laten zien, en ze waren zoals verwacht super enthousiast! "Het lijkt wel zijde" en "Uh, het is echt latex?!"

 • Zoals aangegeven, het latex is met de hand gemaakt. Wij zijn geen machine, wij zijn geen printer en wij zijn ook geen kopieermachine en er bestaan geen printers om latex sheets te printen. Er kunnen dus altijd oneffenheden in zitten, een streepje of stipje waar geen streepje of stripje 'hoort', een veegje, een bobbeltje... een luchtbelletje, ja dat kan allemaal voorkomen.... De voorkant is hoogglans glad en de achterkant is semi-glans/mat en is soms glad en soms wat ruwer.

 • Dit exclusieve luxe latex wordt verkocht per vellen in verschillende maten. Dat komt omdat het latex 100% HANDGEMAAKT is! Daarom wordt er niet op rol geleverd maar per vel.  De afmeting per vel is ± 95 cm x ± 150 cm.

 • Omdat dit latex 100% met de hand gemaakt wordt kunnen er ook kleurverschillen, niveau verschillen en oneffenheden zoals bijvoorbeeld kleine gaatjes of craquele optreden of bobbeltjes of een paar kleine oranje of andere gekleurde puntjes in voorkomen, houdt daar dus rekening mee. En dit doet niets af aan de kwaliteit. Soms snijden wij vooraf slechte hoekjes reeds af. Per lap kan de dikte verschillen van met een afwijking van 0.2 mm. Maar uiteraard streven we er naar om 1 dikte in de lap te maken. Bij sheets zoals camouflage, marmer en in andere sheets waren kleuren op/onder andere kleuren komen zijn er altijd dikkere en dunnere delen.

 • Ons latex is niet geprint. Dus het dessin blijft altijd bestaan.

 • Latex wordt geverfd; pigmenten kunnen afgeven, het gaat 'bloeden'. Let daar dus op als je latex sheets van verschillende kleuren op elkaar legt. Bij handgemaakt latex is het pigment sterker dan latex van de rol. Als je latex kleding maakt, gebruik je thinner. Dat is een verfoplosser, dus ook dan kan het latex soms afgeven op je doekje.

 • Wil je een specieke kleur geef dan de RAL code aan ons door. Wij kunnen de code 90-95% matchen. Waarom niet 100%? Omdat de natuurlijk kleur van vloeibaar latex zelf ook een kleur heeft namelijk licht geel en dat heeft altijd invloed op de eindkleur. Hoe donkerder de RAL kleur hoe beter wij een match kunnen maken.

 • RAL kleuren bekijk je altijd op een RAL kleurenwaaier in de hand NOOIT op een beeldscherm/app in verband met kleurafwijkingen van beeldschermen. 

 • Sommige pigmenten zijn niet dekkend. Het latex is dan (semi) transparant. Dat kan het geval zijn bij lichte kleuren, rood tinten, metallics, glitters e.d.

 • Afhankelijk van de gebruikte techniek is een afbeelding, lijn of patroon gemaakt in een dunne of dikkere laag. Bij een dunne laag schijnt de achtergrond kleur er altijd doorheen. Dus een dun laagje wit op zwart, is transparant wit, dus het zwart komt door het wit en het wit zal dus grijzig zijn. Ook geel op zwart, roze op zwart etc.  Op die manier is wit op bv geel of roze bijna niet zichtbaar.  Maar bij bijvoorbeeld lava latex waar de lijnen extreem dik zijn is de kleur weer wel goed te zien. Bekijk dus goed de diverse sheets en dan kun je zelf inschatten of iets wel of niet technisch mogelijk is.

 • Bestel voldoende sheets van een ontwerp of kleur. Want er kan kleurverschil zitten in de sheets per batch. Dus als je vandaag een sheet besteld in een bepaalde kleur, en bestel je die zelfde sheet de volgende dag, of de volgende week of jaar in dezelfde kleur, dan kan de kleur anders zijn.  Per batch maken wij de pigmenten en kleuren aan. Dus per batch zijn de kleuren gelijk. 

 • Bij bepaalde sheets met afbeeldingen zijn de afbeeldingen soms gemaakt van een heel dun laagje latex. Dat kan dus ietsje doorschijnen soms. Wit is ook niet altijd wit maar off white/creme. Bekijk dus goed de foto's en video's of vraag het ons vooraf bij twijfel!

 • Bij glitter latex zitten de speciale glitters IN het latex. Ze vallen niet uit/van het latex. Je krijgt er geen schaafwonden van ☺, Er kunnen af en toe micro schilvertjes metaal tussen de glitters zitten wat na het drogen van het latex een oranje puntje kan geven. Dat gaat niet ten koste van de kwaliteit van het latex. Het valt alleen op bij lichte kleuren. Glitters zijn 'dingen',glitter rekt niet, we voegen dus glitter met mate toe want het latex wordt natuurlijk anders als er dingen in zitten die niet flexibel en niet meerekken met het latex. Er ontstaat dus een verschil van spanning in het latex. Glitters plakken niet aan het latex, dus bij veel trekkracht komt er ruimte om een glittertje heen. Daar kan vocht in komen. Zie ook ons blog daarover. Latex met glitter kan op sommige plekken soms wat dunner zijn. Bestel dus dikker latex als je er strakke kleding van gaat maken (0.70/0.80). Maar eigenlijk is het af te raden om strakke kleding te maken van glitter latex.

 • Bij het latex met relief kan er talkpoeder tussen de groefjes gaan zitten, dus goed spoelen met water.

 • Wit latex (maar ook andere lichte kleuren) zijn extreem gevoelig voor contact met andere materialen/producten. Er kunnen oranje puntjes in zitten, mini stofjes e.d. Daar hebben wij geen invloed op. Wij maken het latex in een schone omgeving maar het is uiteraard geen steriele operatiekamer zoals in een ziekenhuis. Als je licht latex gaat bestellen dan accepteer je dat.

 • Al het latex wordt gemaakt in 1 ruimte. We hebben dus geen aparte kamer voor rood latex, een kamer voor zwart latex, een kamer voor glitter latex, een kamer voor wit latex, een kamer voor geel latex etc.  Er kan dus altijd een spettertje van een andere kleur in een sheet terecht komen tijdens de verwerking van vloeibaar latex. Dat valt uiteraard meer op als een sheet in 1 kleur wordt gemaakt of dat de sheet uit meerdere kleuren is opgebouwd.

 • Wij maken alleen onze eigen ontwerpen. Het is dus niet mogelijk om jouw eigen ontwerp in te sturen.

 • Wij accepteren geen retouren inzake een 'defect' als blijkt dat het latex (handgemaakt of van de fabriek) niet normaal is gebruikt. Abnormaal gebruik is bijvoorbeeld het met kracht uit elkaar trekken van sheets of delen van/in sheets, of met kracht objecten of lichaamsdelen in het latex duwen waardoor er vervormingen ontstaan in het latex. Zwemmen in de zee, zwembaden, sauna's etc. Of als het in contact is gekomen met siliconen voorwerpen zoals sex toys, sleutelhangers of andere producten gemaakt van siliconen.

 • Net als het andere latex kan ook dit latex niet geretourneerd worden. Latex wordt op maat gesneden danwel op maat gemaakt of met specieke kleurenwens van de klant gemaakt. Onder geen enkele voorwaarde nemen wij latex retour (ook geen strookjes). Omdat latex zeer gevoelig is voor licht, warmte, uv, temperatuurverschillen, metalen, aanraking, het in contact komen met andere kleuren latex, vocht, zweet, rook, bloed, geur- en kleurstoffen etc. etc. kunnen wij het niet retour nemen en opnieuw verkopen omdat wij dan niet weten wat er gebeurd is met het retour gestuurde latex.  Op deze manier is iedere klant verzekerd van een goed stuk latex.

 • Spoedbestellingen zijn mogelijk (maar niet altijd). De spoedtoeslag is 30% extra op de gehele bestelling (exclusief verzendkosten).


LEES OOK DE PAGINA "TIPS/HANDIGE WEETJES' MET NOG MEER INFORMATIE - klik hier

► LatexRepair doet niet aan sponsoring en er is géén korting mogelijk (dus ook niet o.b.v. volume, groothandel, dropshipping, winkels, ontwerpers, studentenkorting, modevakscholen etc.).