Latex

Zelf latex kleding maken?

Dan zit je bij LatexRepair goed! We verkopen diverse soorten latex. Niet alleen standaard glad latex in diverse leuke kleurtjes en verschillende diktes, maar ook super bijzonder handgemaakt latex! Daar zit dus altijd wel iets voor jou bij. En we verkopen ook latex strookjes, vloeibaar latex, latex samples, bandana's en ook heavy industrieel rubber voor als het echt stoer en stevig moet zijn.

Tip... ga je net van start met jouw nieuwe hobby? Begin dan met latex van minimaal dikte 0.40 mm. Dunner latex is natuurlijk iets goedkoper maar veel lastiger om te verwerken als je nog geen ervaring hebt.

En goed om te weten... latex is een natuurproduct, het wordt gekleurd met pigmenten. Net als bij verf en behang, wordt latex aangemaakt in batches. Er kan dus kleurverschil zijn per batch. Bestel je vandaag bijvoorbeeld een lapje rood latex, dan kan de kleur altijd iets anders zijn als je later weer een bestelling plaatst voor rood latex. Bestel dus altijd genoeg voor jouw project, dan weet je zeker dat het latex uit één batch komt, dus geen kleurverschil. Dit geldt ook voor strookjes, die komen altijd uit een andere batch. De kans dat een strookje latex niet dezelfde kleur heeft als een lap latex is aanwezig. Geen enkele producent garandeert dezelfde kleur van verschillende batches.