Heavy rubber strook - ROL - 5 cm breed - 2 mm dik

Heavy rubber strook  - ROL - 3 cm breed - 2 mm dik
Heavy rubber strook  - ROL - 3 cm breed - 2 mm dik
Heavy rubber strook - ROL - 5 cm breed - 2 mm dik
Ja inderdaad, soms moet het wat steviger!
€ 54,95
Prijs per: rol (=10 meter)

Voorraad : 1

Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze stroken zijn niet gemaakt van natuurlijk latex maar van stevig rubber in diep zwart.

Zeer geschikt om riemen van te maken,  of handboeien, cuffes, collars, een harnas etc. Ook zeer geschikt om constructies te maken waar aan getrokken gaat worden of waar gewicht aan komt te hangen.

In dit rubber zitten verharders. Het is nog wel zeer flexibel maar het rekt niet zoals natuurlijk latex. Dus daarom kun je hier direct een riem van maken. Gaatjes er in, nestels, een gesp en klaar!! Geen gedoe met keperband en lagen op elkaar plakken.  Maar het kan wel natuurlijk als je het toch extra wil verstevigen.

Wat ook een voordeel is... je kunt delen op elkaar plakken met contactlijm. Wel mega en super belangrijk... ontvetten, ontvetten en ontvetten. Nog beter is om het eventjes licht op te schuren met een schuurpapier met een fijne korrel. Daarna met thinner ontvetten. Goed drogen. En dan plakken.  Een fijne lijm is de bisonkit transparant van Bison. Maar er zijn meerdere contactlijmen die prima werken. Let op... lees ook eerst GOED de handleiding van de lijm die je gaat gebruiken, want niet elke lijm werkt hetzelfde!

Echter, plakken is niet altijd nodig. 

Een riem kun je bijvoorbeeld goed vast zetten met holnieten.  Maar als je dat niet vertrouwt, dan eventjes eerst lijmen en dan de holnieten. Tip... maak eerst gaatjes!!

En prima te snijden met een scherp rolmes. Wel echt onder een hoek van 90 graden afsnijden, want schuin afsnijden ga je zien!

Hoeveel heb je nodig voor een rubber broek riem?

Tailleomtrek + 15 cm is een goede richtlijn voor zowel dames als heren.

Geur

Let wel, omdat het rubber is, ruikt het ook iets anders. Some love it, some hate it! Eventueel een nachtje in wasverzachter (of iets anders met een fijne geur) laten weken.

Heeft u een vraag over dit product?

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.