Onderhoud van latex

vivishine onderhoud latex pvc kleding
Onderhoud van latex
Latex kleding kan jaren meegaan, mits goed onderhouden. Hierbij geven wij je wat tips.
€ 0,00
Prijs per: niet van toepassing
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Latex en rubber kleding onderhouden en bewaren

Bij normaal gebruik gaat latex  en rubber kleding jaren mee. Maar het is wel een speciaal materiaal, net als wol en zijde zijn er gebruiksaanwijzingen om het mooi te houden.

Wat is normaal gebruik?
Aantrekken, dragen en uittrekken.

Wat is geen normaal gebruik?
Er flink onnodig aan trekken, een te klein kledingstuk aantrekken, met kracht vingers of andere objecten in het latex drukken/duwen, om paspoppen of objecten heentrekken, nachten lang in water en/of sop laten staan, in de magnetron, (af)wasmachine of droger stoppen... etc. etc.

● Bewaar latex liggend op een droge en donkere plaats.
● Niet in licht (zon, uv, daglicht, zonnebank etc) i.v.m. verkleuren en kans op uitdrogen.
● Laat het latex zeker niet bevriezen, liefst niet onder de 6 graden celcius bewaren.
● Aanraking met metalen vermijden; op termijn ontstaan er door de chemische reactie roestvlekken die er niet meer uitgaan.
● Rook/nicotine, parfum, deodorant, olie, zweet en bloed vermijden.
● Uit de buurt blijven van brandende sigaretten; bij aanraking ontstaat er een klein gaatje wat snel door kan scheuren.
● Na gebruik in een goed warm ot heet sopje met handzeep of afwasmiddel (Dreft, Dubro, huismerk supermarkt etc)  wassen; daarna afspoelen en drogen met een zachte doek. Strooi op de binnenkant talkpoeder en spuit op de buitenkant glansspray. Of helemaal in de vivishine (spray) of ons eigen glans- en glijmiddel. Alleen middelen op waterbasis gebruiken.
● Latex niet wassen in de wasmachine, niet drogen in de droger, niet strijken.
● Verschillende kleuren latex niet op elkaar leggen; kleuren kunnen aan elkaar afgeven (bloeden).
● Het latex niet uren of dagen/nachten in water laten liggen, het latex zal verkleuren.
● Water kan watervlekken geven maar die verdwijnen vanzelf weer.
● Tijdens/na het wassen is het latex meestal iets lichter van kleur, maar dat trekt vanzelf weer bij.

Deze lijst is niet oneindig... maar gebruik je verstand en ga normaal om met latex kleding en je hebt er jaren plezier van.
 

Tip!

Gebruik alle soorten polish, glansmiddel, sprays voor latex e.d. altijd buiten! Want als je iets morst, of een flesje valt om, of spray op de vloer... alles wordt spek glad en het is moeilijk te verwijderen (zie onderaan deze pagina).
 

Talkpoeder

Onze eigen talkpoeder is geurloos, kleurloos en olie-vrij, dus perfect voor latex. Handig om aan de binnenkant van latex kledingstukken te strooien tegen het plakken, maar ook om aan te trekken. Bij het maken van latex kleding gebruik je talkpoeder om de plakkerigheid uit de lijm te halen.
 

ViviClean

Vivi Clean is een fijn schoonmaakmiddel voor latex, desinfecteren en antibacterieel. Het is een wasmiddel om latex kleding weer lekker schoon en fris te maken. 

Hoe werkt het:
Vul een bakje met water. Voeg 15-20 ml Vivi Clean aan het water toe. Spoel de latex kleding voor ongeveer 1 mintuutje door het water. Naspoelen met schoon water. Klaar! â€‹Daarna kun je het latex door een badje Vivi Shine halen en het latex kledingstuk is weer helemaal klaar voor het volgende feestje! Let op... contact met ogen vermijden.
 

ViviShine

Het is een onderhoudsmiddel voor latex kleding. Na het wassen van het latex wordet het latex super snel voorzien van een beschermlaagje. 

Hoe werkt het: 
Maak je latex schoon dmv een handwarm sopje met een beetje ViviClean. Spoel het latex goed af. Pak nieuw schoon water en doe daar Vivishine in (verhouding is 2 theelepels op een afwasteiltje met ongeveer 5 liter water). Haal het latex een paar keer door het water. Laat het nu hangend drogen
klaar! Let op...gebruik niet te veel....want dan kunnen er blauwe druppeltjes ontstaan, dat is een nadeeltje van Vivishine!
 

ViviShine FreshUp

Super handige doekjes per stuk verpakt geimpregneerd met siliconen. Als je naar een feestje gaat past die grote spuitbus met glansspray niet altijd in een handtasje of in je borstzakje... 

Hoe werkt het?
Deze doekjes zijn per stuk verpakt. Scheur het pakje open. En... direct gebruiksklaar, je wrijft met het doekje over het latex en klaar!
 

ViviDress

Speciaal voor het makkelijk aantrekken van latex kleding. Hoe werkt het: Giet een beetje Vivi Dress op je handen en smeer het op de huid. Of smeer het op de binnenkant van het latex. Je glijdt nu heel makkelijk in jouw latex outfit.
 

Gemorst? Binnen gebruikt? Alles glad geworden?

Als je onderhoudsmiddelen hebt gemorst, of het flesje is omgevallen of je hebt een spray gebruikt in de badkamer, tegelvloer, pakketvloer etc. dan wordt alles spekglad! Dus daarom altijd buiten gebruiken!

Hoe verwijder je het?

● Je kunt beginnen met grootste gedeelte met een handdoek/dweil te verwijderen.
● Dan strooien met talkpoeder.
● Even laten intrekken.
● Vervolgens alles verwijderen met een vochtige doek (niet helemaal nat).
● Daarna met sopje van een allesreiniger en heet water dweilen (check wel of jouw ondergrond bestand is tegen allesreiniger).
● Het schoonmaakmiddel Dusty (van de Wibra) werkt ook heel erg goed ontvettend (let ook weer of jouw ondergrond is bestand).
● Het kan zijn dat het dan nog steeds een beetje glad is. Je kunt dan overwegen om met thinner de laatste resten te verwijderen. Maar let op… daar moet wel de ondergrond tegen kunnen, anders wordt die onherstelbaar aangetast!!

Bekijk ook de pagina met tips...

Heeft u een vraag over dit product?

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.