Welkom Newbie!

Super leuk dat je onze website hebt gevonden! Best lastig als je nog niet bekend bent met latex. Of misschien ben je wel al een beetje bekend met latex en heb je al wel eens latex kleding gedragen en wil je nu zelf iets gaan maken. Maar ja... waar begin je dan? Inderdaad... bij ons! Want we kunnen ons voorstellen dat het je kan duizelen in het begin. Ga rustig zitten lees eventjes deze stappen door... dan weet je waar je moet beginnen voordat het latex feest kan beginnen...

Stap 0 - Wel of niet allergisch voor latex? En uh... zwanger?

Ben je allergisch voor latex handschoenen en condooms? Dan ben je helaas ook allergisch voor ons latex. Wij verkopen namelijk alleen natuurlijk latex, dus geen synthetisch latex. 

Ben je zwanger? Het schoonmaken van latex wordt gedaan met thinner. En dat kan in de bloedbaan komen... dus zwangerschap en latex kleding maken is geen handige combinatie...

Stap 1 - Voor wie wil je iets gaan maken?

Het is belangrijk om te weten voor wie je iets gaat maken. Want op basis daarvan bepaal het design, de kleuren, en bijvoorbeeld de dikte van het latex. Want iemand die rustig op de bank zit thuis heeft een andere outfit nodig dan iemand die bijvoorbeeld stripper is waarbij de latex kleding meerdere keren op een avond aan en uit zal gaan.  Of een dame met zeer grote borsten heeft meer ondersteuning en stevigheid nodig dan een dame met kleine borsten.

Stap 2 - Keuze van de dikte van het latex

Het merendeel van latex kleding wordt gemaakt in dikte 0.40. Het is een fijne dikte om mee te werken en om te dragen. Hoe dikker het latex, hoe steviger maar ook hoe stugger.  Wij verkopen heel dun latex (0.25 mm) tot super dik latex in 1.05 mm (vergelijkbaar met fietsband). 

Een rokje/jurkje kun je prima maken van 0.40/0.50 mm latex. Maar wil je bijvoorbeeld een stoere mannenrok maken dan raden wij dikker latex aan. Want anders is het geen stoere mannenrok maar fladdert het als een zomers rokje om de man heen... en dat willen ze vaak niet. 

Je kunt overigens diverse diktes ook prima combineren met elkaar.

Stap 3 - Keuze van de kleur van het latex

Hierin heb je natuurlijk alle vrijheid! Er zijn geen regels van 'zo hoort het'. Laat het beeld los van de standaard latex kleding in de standaard latex winkels. Denk juist eens heel anders! Want als je iets zelf hebt gemaakt is het wel zo leuk dat andere mensen dat opvalt!  Dus combineer er lustig op los! 

We verkopen een blikje met alle beschikbare kleuren latex. Handig om te gebruiken bij kleurkeuzes voor jezelf of voor de personen voor wie je iets wilt gaan maken. Want de kleuren op het scherm van een PC, laptop, tablet en mobiel, kunnen afwijken van de werkelijke kleuren.

Stap 4 - Keuze van het patroon voor de nieuwe latex outfit

Laat je niet gek maken door patronen! Er zijn ontwerpers die je zullen vertellen dat dat 'heel erg moeilijk is'. Niets is minder waar als je gewoon rustig nadenkt en meten is weten! Om het je gemakkelijk te maken hebben we een aantal basispatronen in ons assortiment, zowel voor dames als voor heren. Iedereen (ook beginners) kunnen hier prima mee uit de voeten. Bij de meeste patronen krijg je direct alle beschikbare maten en een werkbeschrijving, super handig dus. 

Wil je toch zelf patronenen tekenen? Dan kun je een van onze online patroontekenencursussen volgen (workshops). Stap voor stap, punt voor punt, teken je dan helemaal zelf een patroon.

Stap 5 - Keuze van de benodigde fournituren

Ok! Je weet nu wat je gaat maken en voor wie. Nu is het tijd om te bepalen welke fournituren je nodig hebt. Ritsen? Drukknopen? Oogjes/Eyelets? Koord? D-ringen?  Gespen? Leuke kettingen? Sky is the limit!

Stap 6 - Keuze van de gereedschappen en lijmsoorten

We zijn er bijna... je weet nu welke fournituren je nodig hebt. Maar die moet je natuurlijk ook bevestigen. Het latex plak je uiteraard met de latex lijm en ritsen met ritsenlijm. We verkopen ook druktangen en gaatjestangen om de drukknopen en eyelets te plaatsen.

Wat heb je verder nodig om thuis snel van start te gaan?

 • Latex
 • Latexlijm
 • Ritsenlijm (als je ritsen, drukknopen, oogjes gaat plaatsen)
 • Kwastje
 • Rolmes
 • Aandrukroller
 • Snijmat
 • Snijliniaal
 • Thinner (we gebruiken zelf het OK merk van de Gamma, goedkoop en werkt prima)
 • Ballpoint of zacht kleurpotloodje om het latex af te tekenen
 • Patroon
 • Ons boek (= handig voor een vliegende start)
 • Gaatjestang (als je drukknopen en/of oogjes gaat plaatsen)
 • Vario-/druktang (als je drukknopen en oogjes gaat plaatsen)
 • Onderhoudsmiddelen om het na afloop lekker laten glimmen

Dit is een basislijstje. Afhankelijk wat je gaat maken heb je ook andere zaken nodig. Maar ga je alleen rokjes maken... dan heb je geen tangen nodig natuurlijk... maar als je bovenstaande stappen hebt doorlopen dan was je daar zelf natuurlijk ook al achter gekomen...

We verkopen ook kant en klare startpakketten. Bij elk pakket staat beschreven wat de inhoud is. Uiteraard kun je zelf het pakket nog verder aanvullen met zaken die je extra nodig hebt zoals bijvoorbeeld patronen voor latex kleding.

Tot slot...

Toch enige twijfels? Dan zijn onze workshops in een goed startpunt. Je kunt ook online de latex workshops volgen. Of start thuis met ons latex cursusboek. Het boek zal je door middel van een aantal oefeningen stap voor stap op gang helpen in de super leuke latex wereld!

En uit onze jarenlange ervaring weten wij inmiddels dat IEDEREEN... ja echt iedereen latex kledig kan maken. Jong, oud, man, vrouw, creabea, bouwvakker, notaris, huisvrouw, directeur... iedereen kan latex kleding maken.

En pas op... het maken van latex kleding kan zéér verslavend zijn!