Watervlekken en/of een grijs/witte waas op mijn latex

watervlekken latex rubber
Watervlekken en/of een grijs/witte waas op mijn latex
Latex en rubber kleding wordt ietsje lichter als het in contact komt met water (of andere vloeistoffen, zweet, regen etc). Zwart latex wordt grijs, rood latex krijgt ook een grijze waas etc.
€ 0,00
 
Op verlanglijst

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Watervlekken en/of een grijs/witte waas op mijn latex

Je wilt je latex en rubber kleding natuurlijk goed onderhouden. En dat doe je door deze na het dragen te wassen met water en zeep en te behandelen met bijvoorbeeld ViviShine.
Maar tot je schrik zie je dat het latex gaat verkleuren als het in contact komt met water!

Wees gerust… dat is normaal. Latex en rubber kleding wordt ietsje lichter als het in contact komt met water (of andere vloeistoffen, zweet, regen etc). Zwart latex wordt grijs, rood latex krijgt ook een grijze waas etc.

Trouwens… niet alleen latex. Zet maar eens een nat glas met druipend water op een geverfde of gelakte tafel… in no time zie je een lichte kring waar het natte glas heeft gestaan.

Hoe komt dat?

Als je latex aan hebt dan heb je het gevoel dat het geen vocht doorlaat want je zweet vaak enorm en het latex plakt helemaal vast aan je lichaam. Maar niets is minder waar. Latex rubber is een natuurproduct. Het is erg poreus, ondanks dat je dat niet merkt als het aanhebt. Vocht zoals water, zweet, maar ook bodylotion, deodorant, parfum, olie etc etc. trekt direct in het latex.

Vooral bij donkere kleuren kan het verschil groot zijn. Een zwarte jurk is opeens tijdens en na het wassen grijs geworden.

Ook bij dubbelzijdig latex kan het verschil groot zijn. Ons glitter latex heeft bijvoorbeeld een toplaag zodat je de glittertjes niet kan voelen. Maar het water trekt wel in de sheet en gaat dus ook in de toplaag zitten. De toplaag is transparant maar tijdens/na het wassen komt er een grijze waas in het latex, dat is dus het vocht. Als de toplaag over bijvoorbeeld roze latex met glitters is aangebracht dan is die waas bijna niet te zien, maar als het latex zwart of een andere donkere is met glitters dan valt het direct op.

Wij maken geen glitters sheets zonder de extra toplaag. Want als glitter latex alleen bestaat uit glitters en latex dan is de sheet een stuk zwakker. Glitters zijn ‘dingen’ die niet aan het latex plakken. Dat kun je ook zien als je het latex tegen het licht houdt en voorzichtig trekt aan het glitter latex, er is ruimte rondom elk glittertje. En zonder toplaag vallen er glitters eruit, en voelt het latex aan als schuurpapier… niet iets wat wij willen verkopen.

Hoe verwijder je de vlekken en/of de grijze waas?

Zodra het latex droog is, krijgt het latex weer zijn originele kleur terug. En het moet dan echt droog zijn, dus bij alleen een beetje afdrogen is de kern van het latex nog steeds vochtig. Afhankelijk van de betreffende omgevingstemperatuur droogt het latex langzaam of sneller. Als het latex weer door en door droog is, dan is de verkleuring verdwenen want al het vocht is verdampt.

Let wel extra op bij glitter latex met een donkere achtergrond kleur. Want als jij veel zweet dan kan deze waas bij het glitter latex ook tijdens het dragen ontstaan. Houd daar dus rekening mee. De grijze waas ontstaat dan op de zweetplekken zoals oksels, billen bij de borsten en heupen.

Dit gebeurt eigenlijk alleen bij strakke latex en rubber kleding en bij strakke plekken in kleding. Dus bij bijvoorbeeld een jogging broek gemaakt van glitter latex met een donkere kleur is de kans heel klein maar bij een strakke legging of body is de kans wel aanwezig.

De glitters zitten niet vast in het latex want zoals je weet, niets plakt met latex dan latex zelf of sterk zuigende oppervlakten. Een glitter is super glad in zit in een luchtkamertje. Dat luchtkamertje vult zich vervolgens ook met vocht waardoor de sheet ook gelijk een stuk zwakker wordt.

Voorbeelden

In deze eerste foto zie je twee glitter sheets die net in het water zijn gelegd. Een sheet heeft géén toplaag over de glitters, de andere sheet heeft wel een toplaag over de glitters, maar je ziet nu nog geen verschil.


Deze tweede en derde foto zijn na 5 minuten gemaakt. Zoals je ziet is het verschil overduidelijk. De glitter sheet met de top laag heeft nu een melkwitte/grijze laag gekregen. Dat is het vocht wat in het latex is getrokken. En de zwarte achterkant is nu donker grijs.

Heeft u een vraag over dit product?

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.